Cum vopsesti oua de Paste folosind ingrediente naturale

Cum vopsesti oua de Paste folosind ingrediente naturale

In curând sărbătorim Paștele Ortodox și intrăm în linie dreaptă cu pregătirile pentru vopsitul oualelor. În acesta perioada un subiect de actualitate și in acelasi timp controversat este “cu ce vopsim ouăle de Paște “. Folosim vopsea de oua din comert sau ingrediente naturale? Vă propunem câteva modalități simple și la îndemâna tuturor fără substanțe toxice și 100 % sigure. Sunt modalități naturale obținute din ingrediente pe care oricine le are în bucătăria sa.

Vopsitul ouălelor lor de Paște este traditional la romani si este un obicei respectat și dus mai departe din generație în generație. Copiii pot fi și ei implicați în acesta activitate alături de părinți și / sau bunici. Totul poate fi transformat în joacă și timp de calitate alături de cei mici. Pe când eram mică, bunica obișnuia să vopsească ouăle in Joia Mare. Copil fiind o ajutam cu mare drag și ne făcea atâta plăcere toată “treaba” aceasta. Și pentru ca obiceiurile dau continuitate vieții l-am adus și la mine acasă.  Așa ca îndrăzniți să faceti oua vopsite alaturi de copiii vostri, o să le facă mare plăcere.


Ponturi despre cum să vopsești ouăle cu vopsea de oua naturala 


În ultima perioadă subiectul a devenit foarte dezbătut și controversat în dorința de a se evita substanțele toxice din vopsea. Oricât de siguri spun producătorii de coloranți ca este vopseaua de oua din comert si oricât ne-am strădui, mereu trece prin coajă și ajunge la albus. Din dorința de a evita ca substantele chimice sa ajunga la albus sau sau sa se transfere pe mâinile noastre, am încercat să găsim soluții: vopsea de oua naturala, obtinuta din ingrediente naturale din bucataria noastra.

Coloranții artificiali nu au o reputație prea bună, în schimb pigmenții naturali din plante sunt o alternativă sănătoasă și la îndemână pentru a vopsi ouale de Paste.

În funcție de culorile pe care dorim să le obținem pentru ouale de Paste putem să folosim:
  • Foi de ceapă roșie - cărămiziu 
  • Turmeric - galben 
  • Varză roșie - albastru
  • Sfecla roșie tocată  - roz
  • Afine - mov
  • Spanac - verde
  • Pulbere de espresso granulată -culoarea maro
  • Hârtie colorată -pentru diverse culori
 
 


Ingrediente:

  • 4 cești de apă
  • 2 linguri de oțet alb

  • 2 lingurițe sare
  • la alegere ingrediente naturale din lista de mai sus

Se pun la fiert ingredientele de mai sus și când dau în fiert se adaugă în funcție de culoarea pe care vrem să o obținem ( 1 ceașcă de sfeclă roșie, tocată -culoarea roz , 1 pahar cu foi de ceapă roșie -culoarea cărămiziu , 2 linguri turmeric pentru culoarea galben, 2 cești de spanac proaspăt -culoarea verde , 1 varză roșie mică, mărunțită pentru culoarea albastru, 
2 linguri de pulbere de espresso granulată -culoarea maro , 2 linguri turmeric sau șofran -culoarea galben).upa ce ai ales culorile de vopsea de oua iti dam cateva ponturi:

Ponturi :
-Pentru o culoare mai intensă se crește cantitatea de ingrediente naturale 
-Cele mai bune rezultate se obțin pe ouăle cu coajă albă! 
-Dacă ouăle stau în soluție peste noapte, ies culori mult mai intense.


Mod de preparare:

Se spală ouăle cu detergent de vase și se freacă ușor cu un buretele pentru a fi degresate bine 
    •    Adăugați ouăle spalate și lăsați să fiarbă 15 minute
    •    Se adaugă sare si oțet vă ajută să fixați culoarea
    •    Nu grăbiți procesul! Dacă ouăle stau în soluție peste noapte, ies culori mult mai intense        
    •    Pentru a face culoarea să strălucească și un plus de strălucire,   ouale uscate, deja vopsite se șterg cu un șervețel îmbibat în ulei sau în untură 
    •    Obțineți diverse nuanțe în funcție de timpul în care lăsați ouăle în soluție
    •    Pentru o colorare mai uniformă, strecurați soluția înainte de lăsa ouăle în soluție peste noapte
    •    Ouăle se păstrează în soluție peste noapte la frigider

Atunci când scoateți ouăle, trebuie să fiți atenți să nu deteriorați stratul de vopsea. Puteți folosi o lingură pentru a le scoate din soluție și apoi le așezați ușor pe prosop de hârtie și nu le atingeți până nu sunt uscate.
Cele mai bune rezultate se obțin pe ouăle cu coajă albă! 


Cum faci ornamente pe ouăle de Paște

Dacă vrei să le faci și modele poți pune frunze de pătrunjel, trifoi, marar sau orice alte plante cu frunze interesante pe care le lipești de ou, apoi îl bagi într-un ciorap de nylon și abia după aceea îl colorezi după metoda aleasă. După ce îl scurgi și s-a mai răcit puțin îl scoți din ciorap. Locurile unde ai pus frunzele vor rămâne albe. Se ung cu un șervețel înmuiat în ulei sau untura pentru luciu intens!


Sugestie de aranjare pentru masa festiva de Paste

O solutie practica si eleganta pe gcare noi o sugeram sunt platouri pentru ouă. La Zaliano gsiti platouri pentruoua cu maner, foarte practice si in acelasi timp elegante. Pe fiecare platou putem aranja 12 oua, iar pentru mesele cu mulți invitați plasați două platouri în mod simetric pe masă. Folositi ca decor crengute verzi sau ramurele inflorite.Obtineti un decor vesel și proaspăt de primăvară!

Puteți să încercați toate variantele de mai sus deoarece este o activitate drăguță cu copiii și cu siguranță un timp de calitate petrecut împreună cu ei! 
 

Spor la treaba si la creeat amintiri memorabile alaturi de copiii vostri! 

 
 
Postarea anterioara

Cum vopsesti oua de Paste folosind ingrediente naturale

Abonează-te la Newsletter!

ABONEAZĂ-TE!
  • client

    Rizea Andreia

    quot Ceramica poloneza are stilul său propriu, motiv pentru care o deosebesți cu mare ușurință. Este aparte și te încântă prin culori și nuanțe, dar și prin calitate. Gama de produse fiind foarte variată te ajută în diverse situații, cum ar fi cadouri deosebite pentru cei dragi sau, de ce nu, pentru propria casă.
  • client

    Vintila Livia

    quot Modele deosebite, produse lucrate cu grija. Ideale pentru oferit cadou sau răsfățul propriu. Cafeaua parcă este mai bună când o beau dintr-o ceașcă așa frumoasă! Experiența cu Zaliano a fost la superlativ. Produse frumoase, de calitate, unice. Livrare promtă, comunicarea foarte bună. Cu siguranță voi mai comanda și alte produse.
  • client

    Cornea Alina

    quot Asteptam de mult sa pot comanda in Romania produsele unicat din ceramica poloneza hand-made. Setul achizitionat cu farfuriuta si ceasca e pur si simplu adorabil! Foarte frumos si atent lucrat, culori superbe, dimensiunile perfecte pentru un espresso dublu, un cappuccino sau un ceai. Ceasca pur si simplu te imbie sa o tii intre maini, prin forma sa rotunjita si suprafata foarte fina a ceramicii!
  • client

    G. Madalina

    quot Sunt fan al ceramicii poloneze, produsele de la dumneavoastra mi-au intrecut asteptarile, de la prezentare si ambalare pana la calitatea ireprosabila. Sunt incantata si cu siguranta voi mai comanda. Am cateva produse pe care le doresc foarte tare in colectia mea. Va doresc un An Nou cu sanatate si mult, mult succes, pentru ca-I meritati! 
  • B C

    B. Camelia

    quot Ceva minunat! Tin in mana un bol de ceramica si daca il ating, are un sunet ca de cristal! Culoare in lumea asta cenusie! Multumesc! Mi-am facut un cadou de Craciun! 
  • T T

    T. Tekla

    quot Am primit coletul! Piesa este la fel de frumoasa ca in pozele de pe site. Mesajul a fost o surpriza placuta, va multumesc! Sarbatori fericite!
  • C V

    C. Veronica

    quot Am primit produsele comandate si am fost placut surpinsa de modul in care ati livrat comanda si de produse evident. Va multumesc! 
  • M A

    M. Anca

    quot Sunt superbe, din ceramica de calitate si rezistente. Noi folosim cu mare drag produsele Zaliano si periodic mai adaug cate un obiect in colectie!
  • V D

    V. Delia

    quot Astazi am primit bolul de salata! Este minunat! Multumesc mult si pentru mesajul din colet!
  • R I

    R. Iuliana

    quot Produsele sunt de o calitate deosebita! In realitate sunt mult mai frumoase! Multumesc, Zaliano!
  • N V

    Negru Veronica

    quot Îmi face mare plăcere să găsesc la dumneavoastara cadouri de suflet pentru prieteni dragi! Vă mulțumim ca existați !
  • G I

    Ghita Iuliana

    quot Buna ziua! Am primit produsele și sunt superbe! Împachetate exemplar! Va multumesc!!✨
  • T C

    Topala Cornelia Elena

    quot Obiectele sunt foarte frumoase, iar serviciul este ireproșabil. Am făcut toate cadourile mele de Crăciun de la această firmă. Darurile au fost împachetate foarte frumos și aduse la domiciliu într-un timp foarte scurt. Recomand cu căldură.
  • P C

    Popa Catalina

    quot Coletul si scrisoarea... si totul au fost o surpriza foarte frumoasa❤. Si pentru noi si pentru cei ce au primit la randul lor, cadoul nostru. Multe multumiri, mult spor si bucurie va dorim in tot ceea ce faceti!
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!