Vafe cu orez cu lapte și vișine
Cu ingrediente putine, usor de facut acasa, orezul cu lapte se poate servi atat cald cat si rece, la micul dejun sau la cina.
De data acesta va propunem o varianta diferita de servire si prezentare. Ce ati zice de niste vafe cu orez cu lapte si visine?
Sugestie de prezentare: farfurie patrata 16,4 x16,4 cm Peacock Eyes, bol 450 ml Floral Peacock, platou dreptunghiular 14,3 x 28,5 cm Peacock Eyes. Produse din ceramica glazurata, pictate manual, confectionate din materiale, glazuri si pigmenti fara cadmiu si plumb.
Ingrediente (10 buc):
Vafe:
•130g unt
•50g zahăr
•1 lg. vanilie
•2 ouă
•250g făină 000
Orez cu lapte:
•250g orez
•1L lapte
•1 lg. zahăr
•1/8 lgț. sare
Fructe:
•400g fructe din compot (vișine)
•250 ml compot
•1 plic praf de budincă de vanilie
Mod de preparare:
Vafe:
1..Cu ajutorul unui mixer, mixează untul cu zahărul până devine cremos, apoi încorporează ouăle și vanilia.
2.Amestecă făina cu praful de copt și încorporează treptat în amestecul de mai sus. La final adaugă și mierea.
3.Coace vafele în aparatul de vafe până sunt ușor rumenite.
Orez cu lapte:
Pune orezul în lapte, adaugă zahărul și sarea și fierbe totul la foc mic timp de 20-25 de minute, amestecând din când în când.
Fructe:
une fructele împreună cu sucul de la compot într-o cratiță și dă în clocot. Acum adaugă praful de budincă de vanilie și fierbe la foc mic până capătă consistența unei budinci. Pune pe fiecare vafă orez și fructe și servește-le calde cu multă poftă. Daca vi s-a facut dor de gustul copilariei si de un dulce rapid si usor de facut trebuie musai sa il incercati!