Scovergi cu gust de copilarie

Scovergi cu gust de copilarie
Iarna in copilarie, cand afara era frig, bunica ne facea scovergi. Dupa o zi intreaga de stat la sanius, cand ne induram in sfarsit sa intram in casa, pe masa ne intampina de fiecare data un platou intreg de scovergi rumene si rasucite.

Cu nasurile inghetate si obrajii rosii, infulecam rapid in tacere. Rand pe rand, scovergile dispareau una cate una si nu ne lasam pana ce nu le dadeam gata pe toate.
 

Scovergi rasucite dupa reteta bunicii

platoul blue eyes

Este una dintre cele mai dragi amintiri din copilarie! Cand iernile erau ierni adevarate, cand afară era multa zapada si în casa lemnele trosneau in soba. Era cald si mirosea așa de bine! Scovergi cu gust de copilărie!

Pentru cei care poate nu stiu, scovergile sunt niste gogosi facute dintr-un aluat simplu, foarte fraged. O reteta traditionala, foarte usor de facut. Sunt sigura ca si voi va mai amintiti de ele!

platou Blue Eyes pictat manual
Alaturi de Zaliano, vei descoperi o multime de retete din copilaria ta. Continuam sa iti aducem gusturile copilariei la tine acasa, cu retete traditionale din caietul de retete al mamei si al bunicii.

In plus alaturi de noi, vei putea sa redescoperi si sa iti reamintesti preparatele din copilarie si sa le aduci in prezent in familia ta. Incearca-le alaturi de noi! Mai jos iti lasam la indemana reteta de scorvergi de la bunica.

Ingrediente:

- 2 oua;
- 2 linguri zahar:;
- 200 ml iaurt de baut;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- un praf sare;
- faina cat cuprinde;

Mod de preparare:

Mai intai pregatim aluatul. Noi l-am preparat manual, adaugand rand pe rand toate ingredientele de mai sus. Se amesteca pana se obtine un aluat omogen care nu se mai lipeste de maini. Se intinde o foaie subtire cu sucitorul si se taie dreptunghiuri care se cresteaza pe mijloc. Se rasucesc prin crestatura in directii diferite, pentru a se obtine forma rasucita.

Scovergi rasucite dupa reteta bunicii
Se pune pe foc o tigaie cu ulei si se prajesc la foc potrivit. Se intorc pe ambele parti pret de 10-15 secunde, pana se rumenesc bine. Atentie sa nu le ardeti : fiind subtiri se rumenesc foarte repede. La sfarsit se pudreaza cu zahar farin. Ne putem bucura de ele atat calde cat si reci. Sugestia noastra de prezentare si servire pe platou Blue Eyes, pictate manual. O incantare pentru ochi si papilele gustative. Foarte usor de preparat si rapid de mancat!

Garantam gustul copilariei, emotii si nostalgii! Pofta buna!
Postarea urmatoare Postarea anterioara

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER!

ABONEAZĂ-TE!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!