Cesti de cafea Zaliano - 5 idei de retete de cafea pentru ele

Cesti de cafea Zaliano - 5 idei de retete de cafea pentru ele
Cine oare nu iubeste cafeaua? O cana de cafea, rece sau calda, neagra sau cu lapte, cappuccino sau espresso. Savurata pe indelete sau bauta repede dimineata acasa, la birou cu colegii sau in oras cu prietenii, o ceasca de cafea este intotdeauna binevenita. Si ce ar fi dimineata nostra fara o cafea?

Fiecare bob de cafea are un gust distinct in funcție de procesul de prajire sau de metoda de preparare. Intensitatea cafelei poate fi ajustata in funcție de cantitatea de apa folosita, de laptele adaugat sau de zahar. De aceea, volumul și forma paharului sau canii de cafea sunt foarte importante pentru mirosul și gustul cafelei. Indiferent ca o preparam la ibric sau la un espressor automat, prepararea unei cesti de cafea perfecte este mai simpla decat pare daca urmezi pasii corect. Te inspiram mai jos cu cateva idei de retete de cafea baute in cani si cesti de cafea Zaliano.


ceasca de cafea pictata manual


1. Caffe latte


Este un tip de cafea in care simți gustul laptelui mai mult ca orice. Un “caffe latte” presupune unul sau doua shoturi de espresso cu lapte incalzit si un strat subtire de spuma de lapte pentru a completa compozitia. „Caffe latte” este o bucurie, accentuata subtil de gustul laptelui care bucura papilele gustative.

Ingrediente

-150-240 ml lapte incalzit si un strat subtire de 1 cm spuma de lapte;
-60 ml espresso;

Preparare
Laptele cald se toarna peste espresso, iar in partea de sus se adauga spuma de lapte. Caffee latte nu are straturi, realizandu-se un amestec intre cafea si lapte. La sfarsit poti sa iti lasi creativitatea sa zboare si sa realizezi un „latte art” fie desenand o frunza, o inimioara, sau o spirala. Ceasca ta de cafea va arata ca proaspat iesita din mainile unui barista veritabil.

Modalitate de servire
Se serveste dintr-o cana mare din ceramica smalțuita, umplute pana la margine, cu volum de peste 250 ml.
 

2. Cappuccino

Cappuccino este pur și simplu un espresso de 60 ml servit cu lapte cald și crema de lapte. Nu este nevoie să fie servit cu o spumă groasă de fiecare dată. Ar putea fi preferat de cei care servesc o cafea “amară”. Laptele și crema de lapte sunt elementele care dau un gust mai blând cafelei.

Ingrediente
-60 ml espresso-1/3;
-lapte incalzit 60 ml-1/3;
-spuma de lapte-1/3;

Preparare
Se prepara din cantitati egale de espresso, lapte incalzit si spuma de lapte. Laptele cald se toarna peste espresso, pastrandu-se un echilibru perfect intre cantitatea de espresso, cantitatea de lapte si cantitatea de spuma de lapte.

Modalitate de servire
Se serveste in căni sau cesti din ceramica de marime medie, mai mici decat cele pentru latte, intre 180-200 ml. Te inspiram cu o ceasca de cafea albastra , cu atingeri delicate de pensula. 

cana cappuccino


Pentru mai multe alegeri inspirate ne gasesti aici !
 

3. Caffee Macchiato


Unui espresso i se poate adauga crema de lapte, transformadu-l intr-un “macchiato” daca preferati un gust mai blând al acestuia, ducand gustul desavarsit al cafelei pe cele mai inalte culmi.

Ingrediente
-40 ml espresso;
-10ml spuma de lapte;

Preparare
Preparati un espresso peste care turnati deasupra putina spuma de lapte. Caffe machiatto este 90% cafea si 10 % lapte. Presupune doar un accent delicat de lapte intr-un shot de espresso-macchiato in care laptele da aroma.”macchiato” in concluzie este doar un espresso cu putin lapte.

Modalitate de servire
Se serveste in cesti mici potrivite pentru espresso.
 

4. Cafea turcească

Cafeaua turcească este obișnuita cafea preparata la ibric, o varianta foarte populara de facut acasa in lipsa unui espressor sau a unui filtru.

Ingrediente

– 60 ml apa;
-2-3 lingurite cafea prajita si proaspat macinată;
-cardamom/ scortisoara după preferințe

Preparare
O cafea turceasca bună se prepara astfel: se pune apa la fiert, cand acesta este calda se adaugă 2 lingurite de cafea și opțional zahar dupa gust. Se lasa pana cand da in clocot. Se poate fierbe pe aragaz sau pe o plita cu nisip. Se toarna într-o ceasca lasand pret de cateva minute sa se așeze zatul. Pentru a da un plus de savoare cafelei se poate adauga la sfarsit cardamom sau scortisoara dupa preferinte.

Modalitate de servire
Cafeaua turceasca se servește, de regula, intr-o ceasca de cafea mai mica alaturi de un pahar de apa rece. In completare se servesc alaturi bucatele mici de rahat turcesc, fructe confiate, fursecuri sau zahar cubic – in cazul in care nu ați adaugat zahar in momentul preparării.
 

5. Cafea americano

Cunoscuta și simplu ca „americano” acest stil de cafea are apa fierbinte turnata peste un espresso dublu. Unii oameni prefera să il bea cu un singur espresso.

Ingrediente
-30 ml espresso;
-60 ml apa fierbinte;

Preparare
Se prepară turnând diferite cantitați de apa fierbinte peste espresso pentru a o dilua și a fi cat mai asemanatoare cu cafeaua la filtru. Zahărul se adaugă atunci cand este servita și nu se adauga lapte.

Modalitate de servire
Cafeaua americano se servește dintr-o cana de cafea inalte din ceramică cu tortita, „mugs”, 150- 200 ml. Ți-am pregătit cateva idei aici din care te poti inspira.
cesca de cafea floral peacock

Pentru a te bucura de o cafea desavarsita este esential sa folosesti cani si cesti potrivite, care sa se amornizeze perfect cu stilul tau si sa dea o nota personala caminului tau.

Daca te-au inspirat retele noastre, savureaza-ti cafeaua in cani si cești frumoase, din ceramica poloneza, in culori vesele, lucrate si pictate manual. Aroma, mirosul, gustul și bucuria oferite este maxima, iar de astazi inainte poți să iți pregatești acasa, o cafea la fel de buna ca cea din oraș și sa o savurezi in confortul casei tale din ceasca ceramica preferată.

Fie ca este vorba de cafeaua pe care o preparam pentru a ne inviora dimineata, fie ca este vorba de cea care ne insoteste in momentele de relaxare cu prietenii sau familia, iti recomandam pentru o servire eleganta si o experienta desavarsita sa folosesti recipiente pentru zahar, recipiente pentru lapte precum si ceainice si cafetiere. Cestile de cafea completeaza decorul coltului tau de relaxare si poate fi un cadou potrivit pentru cineva care iubeste cafeaua si tanjeste dupa momentele de relaxare.

Pentru o dupa amiaza relaxanta pe terasa alege zaharnita “Autumn Garden” , alaturi de o latiera din aceesi colectie, completata de un ceainic care sa intregeasca coltul tau de relaxare.

Cel mai important este sa te bucuri de o cana de cafea asa cum iti place tie. Descopera-ti propriul stil si lasa-ti imaginatia sa prinda aripi!
Postarea urmatoare

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER!

ABONEAZĂ-TE!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!