Vase din ceramica – intreținere si folosire

Vase din ceramica – intreținere si folosire

Vase din ceramica – intreținere si folosire

Tocmai ai cumpărat un vas din ceramica? Te gandești să faci cadou unul? Te felicităm și te asigurăm că o să descoperi bucuria de a găti în vase din ceramica. Despre aceasta poți citi mai multe aici: Avantajele folosirii vaselor de ceramică în bucătărie

Deoarece sunt arse la temperaturi ridicate și datorită stratului de glazură de la suprafață sunt piese rezistente care pot fi transmise de la o generație la alta. Pentru a te bucura un timp îndelungat de achiziția făcută este important să ții seama de câteva aspecte.
 

Cum să păstrezi vesela din ceramica în condiții excelente

Ceramica noastra poate fi folosită atât în cuptorul cu microunde cât și în cuptorul electric/gaz până la temperaturi de 280 °C, dar și pe plitele ceramice/electrice pentru încalzit.

Atunci când folosiți vasele din ceramica în cuptor recomandăm ca vasul să fie introdus la temperatura camerei. Evitați introducerea unui vas scos din frigider direct în cuptorul încălzit.

Vesela din ceramica expusa la variații bruște de temperatură poate produce microfisuri pe suprafata glazurată a materialului.

În timpul procesului de gătire/coacere, toată suprafața de jos a vasului trebuie să fie acoperită cu mâncare, grăsime sau lichid și este de evitat să încălzim un vas ceramic gol.


Nu așezați vasele din ceramică direct pe flacăra!

Evită să pui apa rece într-un vas ceramic fierbinte sau apă fierbinte într-un vas rece și niciodată nu așeza vasul încins pe o suprafața rece sau invers. Asigură-te întotdeauna că vesela din ceramica este la temperatura camerei înainte de a fi băgat în cuptor sau în frigider.

Curațare

Datorită stratului de glazură lucioasă, vasele noastre ceramice sunt antiaderente, deci nu păstreaza resturi de mâncare după utilizare.
 
După fiecare folosire, spălați vasul cu apă caldă și puțin detergent de vase. În cazul resturilor de mâncare uscate, vă recomandăm să umpleți vasul cu apă caldă și să îl lasați la înmuiat preț de câteva minute. Nu utilizați agenți abrazivi sau obiecte care pot zgâria suprafața vaselor din ceramica.




Toata vesela din ceramica de pe rafturile magazinului zaliano.ro poate fi spalata în siguranța în mașina de spălat vase.

Pentru a vă bucura cât mai mult timp de ceramica noastră este important să țineti seama de micile detalii!
Postarea urmatoare Postarea anterioara

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER!

ABONEAZĂ-TE!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!