Experimentează unicitatea artistică din ceramica poloneza

Experimentează unicitatea artistică din ceramica poloneza

Experimentează unicitatea artistică din ceramica poloneza

 

Poate ai auzit deja de ceramica poloneza, sau poate ai acasă câteva vase din ceramică poloneză sau doar ai admirat undeva frumusețea lor.

Aici, ne dorim să vă invităm într-o lume unică și minunată a obiectelor din ceramică ieșite din mâinile pricepute a celor mai renumiți artizani polonezi.

Caracterizată in general prin modele de albastru cobalt, pictate pe un fundal alb, dar nu numai, are ca principal motiv ochiul de păun sau  “Peacock Eye”. Se regaseste intr-o multime de forme si combinații surprinzatoare alaturi de linii, puncte și flori de câmp pictate cu pensula.

Bogăția paletei de culori este inspirată de schimbările anotimpurilor. Sunt decorațiuni excepționale care se potrivesc în orice casă. Multitudinea de “pattern-uri” este dată de diversitatea combinării culorilor și a motivelor.

Ceramica poloneză este o ceramică cu tradiție în Europa, provenind din Bolesławiec, un oraș polonez din Silezia Inferioară. Produsă încă de la începutul secolului al XIX-lea nu și-a schimbat caracterul său original și unic. Cunoscută si apreciată în întreaga lume, oamenii de peste tot îi admiră designul elegant, calitatea deosebită și aspectul său unic.
 

Fiecare produs este unic, lucrat si pictat manual!

 


 

Ceramica poloneză este creată 100% manual și se potrivește pe deplin cu tendințele ecologice. Vasele sunt modelate, apoi pictate manual și arse la temperturi de peste 1250 grade Celsius. Temperatura ridicată de ardere face ca aceste vase de ceramică să fie termorezistente. Sunt ideale pentru pregătirea, servirea și depozitarea alimentelor.

Te vei îndragosti de minunatele “pattern-uri”, ușor de combinat și de asortat în cele mai interesante și pline de viața aranjamente. Indiferent de stilul pe care îl ai, se potrivesc cu ușurință în orice decor.

Fiecare obiect ceramic în parte este o operă de artă, plină de rafinament și eleganță menită să inobileze fiecare masă. Vasele din ceramică poloneză sunt obiecte practice, decorate cu multa grijă, creativitate și pasiune de către artiști talentați.
 

Dar oare cum se face ceramica poloneza?

Meșteșugul ceramicii tradiționale poloneze este unul complex. Toată vesela ceramică poloneză este facută din materiale naturale având ca sursă împrejurimile regiunii Boleslawiec din Polonia.
 


Modelarea lutului

Pentru ca lutul să prindă forma dorită se folosesc doua tehnici: fie modelarea în matrițe, fie modelarea la roata de olarit. După acest prim pas, fiecare produs în parte este curățat cu un burete umed. Scopul este sa se obțina o suprafață netedă și sa se elimina toate rezidurile de pe suprafața vasului. Canile, cestile, ceainicele si produsele similare intra in etapa in care li se lipesc manual manerele. Pe jumatate terminate, produsele obținute sunt puse la uscat, natural prin evaporarea partiala a apei.
 


Ceramica poloneza – prima ardere

Odată uscată, ceramica este arsă în cuptor pentru prima dată la 800 °C.  În timpul primei arderi apa se evapora complet. După prima ardere obiectele ceramice sunt gata să fie pictate. Modelele tradiționale sunt pictate folosind în principal ștampile din burete sau cauciuc, combinând culori ca albastru cobalt, verde sau maro cu cercuri, puncte, buline, linii sau frunze.

Pictarea veselei 

Cele mai provocatoare sunt însa modelele florale. Realizate într-o paleta largă de culori create de cei mai experimentați artiști, care fie combină ștampilele și pensulele sau folosesc exlusiv pensulele. Ele sunt cunoscute ca “Signature Unikat” si articolele respective au semnătura artistului pe fundul vasului ceramic. Aceste piese de artă necesită un timp îndelungat pentru a fi pictate, dar sunt de departe cele mai frumoase, fiind foarte căutate de colecționarii de ceramică poloneză din întraga lume.

 Ceramica poloneză este pictată manual de către artiști plastici iscusiți si pasionați!

 
 

 

Fiecare vas ceramic este lucrat manual fie folosind metoda tradițională de ștampilare cu un burete special conceput pentru decorarea ceramicii, fie pictat cu pensula de către un artist. Există o varietate de motive, într-o multitudine de forme și culori, toate alese cu grija de artizani pricepuți. În acest fel fiecare obiect în parte este unic în felul său, oferind bucurie privirii și atingerii.

Multe modele sunt inspirate din traditiile locale, dar si din lumea moderna, creând decorațiuni colorate contemporane.
 

Glazurarea

În acest stadiu piesele ceramice proaspăt pictate sunt fragile și pot fi sparte cu ușurinta. Pentru a fi transformate în obiecte ceramice rezistente de care să ne bucurăm un timp îndelungat, ele sunt supuse unui proces de glazurare și arse din nou la temperatură înaltă.Odată pictate în întregime, obiectele ceramice sunt scufundate într-o baie de glazură.

Acoperirea cu un stat protector lucios de glazură ecologică crește rezistența la zgârieturi și ciobituri. În acest moment obiectul ceramic devine rezistent si tare ca piatra.

Inainte de arderea finală, decoratiunea este acoperita în întregime de stratul de glazura aplicat. Acum pictura devine invizibila sub stratul de glazura, însă după a doua ardere, glazura devine transparenta lasându-ne să descoperim pictura in toata spendoarea ei.

 

Ceramica poloneza- a doua ardere

Proaspăt pictate și acoperite cu un strat de glazură, piesele ceramice sunt introduse din nou în cuptor la peste 1200 °C. Sunt arse pentru aproximativ cinsprezece ore. În timpul acestei ultime etape, ceramica devine rezistentă, culorile devin vibrante. Stratul de glazura se transformă într-un strat transparent si sticlos care protejează atat ceramica cât și pictura. Fiecare piesă din ceramică poloneză este inspectată și evaluată pentru a atinge cel mai înalt standard de calitate înainte de a fi livrată către magazinul nostru.
 


 

 

Odată ajunse pe rafturile noastre, știm că au calitate premium și rezistență mare, și sunt gata să fie folosite un timp cât mai indelungat. Noi o numim “artă funcțională”, iar clienții nostri se pot bucura de frumusețea ei regăsită în fiecare piesă.
 

Materialele si pigmentii folositi nu contin substante toxice

 

Lutul, pigmenții, și glazura  folosite în crearea ceramicii poloneze sunt din surse naturale, nu conțin substante toxice precum cadmiu sau plumb. Produsele noastre sunt sigure pentru sănatate la contactul cu alimentele.
 


 

Sunt obiecte de ceramică calitative și durabile ce pot fi folosite  în cuptor, microunde și mașina de spălat vase. Pot fi folosite în deplina siguranța atât în cuptorul cu microunde cât și în cel convențional cu gaz sau electric. Deasemeni pot fi utilizate în frigider și spălate în mașina de spălat vase. Atât de simplu si de usor!

Te invităm să intri în lumea minunată si colorată a colecțiilor Zaliano si alaturi de noi să descoperi produse unice din ceramică. Așterne frumusețe pe masa ta, apoi bucură-te de complimentele familiei și prietenilor.

Nu exista nimic mai frumos, durabil si versatil decât ceramica. Intră în lumea noastră și descoperă ceramica poloneza!

Postarea urmatoare

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER!

ABONEAZĂ-TE!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!